¿Qui som?

Martí-Romero-TorrellesFrancesc-Planas-Isart

Martí Romero i Torrelles (Sabadell 1960)

Luthier, constructor d’instruments de corda des de l’any 1983.

S’inicia en el món de la construcció d’instruments de forma gairebé autodidacta alternant els estudis de violí i la interpretació musical.

Des de l’any 1988 especialista en instruments antics. Diplomat en organologia pel Museu de la Música de Barcelona (2000), títol de Tècnic Especialista en Fusta (1990), accèssit en el X Premi de Treballs de Formació Professional organitzat per la Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell (1990), titulat a la 2ª Universitat d’Estiu en el curs Com funcionen els instruments musicals de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), professor en cursos de formació del Fons Social Europeu, professor en cursos de construcció d’instruments organitzats per l’Ajuntament de Saragossa (1995), col•laborador del Servei d’Ensenyament del Català en un cicle de conferències a centres de secundària sobre Els luthiers i la construcció del violí (curs 1995/96), professor interí de Pràctiques de Fusteria a diversos instituts de secundària.

Participant a les principals fires, trobades i exposicions sobre construcció d’instruments. Músic i documentalista de música tradicional catalana i ètnica en general. Membre fundador del cicle de música Tradicionàrius. Articulista en diverses publicacions sobre el tema.

Des de l’any 1996 dirigeix un taller-escola de construcció d’instruments a Sabadell.

Actualment és professor de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa i dirigeix el projecte d’aprenentatge i investigació dels cursos de construcció d’instruments musicals. Cal destacar la seva tasca docent i divulgativa sobre els instruments de corda en els períodes medieval, renaixement i barroc, tant en xerrades i conferències com en visites escolars periòdiques al seu taller. Des del 2011 treballa conjuntament amb en Francesc Planas Isart

Francesc Planas Isart (Sabadell 1959)

Delineant d’ofici, s’inicia en el món del treball en fusta el 2007 a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa com alumne del curs d’ebenisteria artística durant dos anys. Al 2010 continua vinculat a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa com alumne del curs de construcció d’instruments musicals i entra al taller del luthier Martí Romero.

Al 2011 Francesc Planas s’associa amb Martí Romero i institueixen el Taller Torrelles-Isart.

Des de la data compagina la construcció d’instruments musicals amb la coordinació dels cursos al taller i és el responsable del departament de confecció de plànols i documentació.